Welkom op Inverzo.nl

Industrie-18 - klein

Arbeidsdeskundig onderzoek (spoor 1 en 2)

Bij langdurig verzuim verplicht de Wet verbetering poortwachter om samen met uw medewerker ervoor de zorgen dat de medewerker zo snel mogelijk kan re-integreren. Om een loonsanctie te voorkomen moet u al werkgever voldoen aan verplichtingen.

Als uw medewerker al langere tijd in het verzuim zit en u wilt een concreet en gedegen advies over de re-integratiemogelijkheden voor arbeid, dan is het verstandig om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten verrichten. Bij een arbeidsdeskundig onderzoek weegt de arbeidsdeskundige de belastbaarheid van de medewerker (aan de hand van de gegevens van de arts) en de belasting in de functie.

Aan de hand van deze weging en de wetgeving rond re-integratie zal de arbeidsdeskundige antwoord geven op de volgende vragen:

  • Kan de medewerker terugkeren naar eigen werk?

  • Kan het werk van de medewerker worden aangepast?

  • Kan de medewerker re-integreren in ander werk bij de eigen werkgever?

  • Zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt om de medewerker naar ander werk bij een andere werkgever te begeleiden?

Door deze vragen te beantwoorden stelt de arbeidsdeskundige vast hoe het meest optimale re-integratieplan eruitziet. Re-integreren bij de eigen werkgever wordt spoor 1 genoemd. Re-integreren bij een andere werkgever wordt spoor 2 genoemd. 

Hoe ziet een arbeidsdeskundig onderzoek eruit? 

De arbeidsdeskundige heeft aansluitend na elkaar: 

  • een gesprek met de werkgever, ± 60 minuten (inclusief werkplekbezoek)
  • een gesprek met de medewerker, ± 60 minuten
  • een gezamenlijk gesprek, 10-60 minuten (optioneel)

De gesprekken vinden plaats op locatie van de werkgever. Na deze gesprekken zal de arbeidsdeskundige zijn of haar bevindingen verwerken in een rapportage.

Waarom kiest u Inverzo voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Inverzo werkt met een all-in tarief. Voor u als werkgever zijn er geen verrassingen naderhand. Wij werken landelijk; ons onderzoek vindt altijd plaats op de werkplek van de betrokken medewerker. 

Wij nemen ruimschoots de tijd voor u en uw medewerker en leveren altijd een uitgebreid rapport aan met concrete conclusies en adviezen. 

Direct een Arbeidsdeskundig onderzoek aanvragen

 

Vraag informatie aan