Welkom op Inverzo.nl

Nieuws

Lees hier de laatste ontwikkelingen van Inverzo

Inverzo, Optios en OxHill7 samen verder als Puls

De labels Inverzo, Optios en OxHill7, allen onderdeel van paraDIGMA groep, gaan vanaf 1 januari 2023 samen verder als één organisatie: Puls. De dienstverlening en visie van de labels liggen in elkaars verlengde en kennen ieder een eigen expertise. 

Werken met een IVA uitkering

Wanneer een medewerker langdurig in het verzuim zit, kan hij of zij aanspraak maken op een IVA-uitkering. Maar wat als een iemand toch een mogelijkheid vind om te werken? Mag dit dan?

Loonsanctie

Uw zieke medewerker gaat na twee jaar loondoorbetalingsverplichting naar het UWV. Dan komt er een onverwachte conclusie, een loonsanctie! Volgens het UWV is er onvoldoende gedaan voor de re-integratie. Met deze loonsanctie moet u als werkgever het loon nogmaals een jaar doorbetalen. Dit is een lastige situatie die een hoop spanning met zich meebrengt. Het is belangrijk om dan rustig en objectief te blijven. Een loonsanctie roept namelijk ook op tot actie.

Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd

Met de Wet Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd, die op 1 januari 2016 is ingegaan, is het makkelijker geworden om door te werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Wat is er anders, dan wat er geldt voor de medewerker die niet AOW-gerechtigd is?

Bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan je zomaar overkomen: (blijvend) letsel door een bedrijfsongeval!. Maar wanneer is er sprake van een bedrijfsongeval?

Wanneer meld je een medewerker hersteld?

Er is regelmatig sprake van een meningsverschil tussen een werkgever en medewerker over een herstelmelding. Dit is vaak het geval zodra een medewerker na een periode van verzuim weer in staat is om in zijn contracturen te werken. Toch is er niet altijd sprake van herstel zodra een medewerker zijn of haar contracturen kan werken.

No-riskpolis

Heeft uw medewerker een WIA-status, maar heeft hij of zij zich ziekgemeld? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de no-riskpolis. Maar wat is deze polis en wanneer kunt u dit inzetten?