Welkom op Inverzo.nl

Nieuws

Lees hier de laatste ontwikkelingen van Inverzo

Hoe schrijf je een heldere rapportage?

De arbeidsdeskundigen van Inverzo voeren veel arbeidsdeskundige onderzoeken uit. Hierbij kijkt de arbeidsdeskundige terug op het eerste ziektewetjaar en stelt vast of het eigen werk passend is, kijkt of er andere passende mogelijkheden zijn en of het noodzakelijk is om buiten de eigen organisatie op zoek te gaan naar ander werk. Dit wordt allemaal weergegeven in een rapportage. Maar hoe schrijf je een heldere rapportage?

Arts en Arbeidsdeskundige

Goed overleg is in iedere organisatie en bij iedere functie van belang. Maar wat nu als dit overleg gaat over de toekomst van een medewerker? Over re-integratiemogelijkheden en aansprakelijkheid? Waarom is het zo van belang dat de arts en arbeidsdeskundige goed overleg hebben?

Toegevoegde waarde van een arbeidsdeskundige bij ERD

Werkgevers die het eigen risico dragen (ERD) voor de WGA zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van medewerkers en betalen de uitkering. De arbeidsdeskundige van Inverzo kan een belangrijke rol innemen bij schadelastbeheersing. Maar wat is de toegevoegde waarde van een arbeidsdeskundige? En wat is een ERD dossier?

De arbeidsdeskundige en de bezwaarprocedure

Voor veel werkgevers is het niets nieuws; u heeft een beschikking van het UWV ontvangen en u bent het daar niet mee eens. Dan is het mogelijk om bezwaar te maken. Maar heeft dat zin? Wat is het belang van bezwaar maken voor u? En hoe kan een arbeidsdeskundige van Inverzo u hierbij helpen?

Rol arbeidsdeskundige voor mens, werk en inkomen

Uw medewerkers hebben mogelijk weleens gehoord van de arbeidsdeskundige. Hij of zij voert arbeidsdeskundige onderzoeken, duurzaam inzetbaarheidsonderzoeken en meer uit. Dit doet hij aan de hand van een driehoek met verschillende punten: mens, werk en inkomen. Maar hoe past de arbeidsdeskundige dit toe in de praktijk tijdens zijn of haar dagelijkse werkzaamheden?

Een dag uit het leven van arbeidsdeskundige

Hoe ziet de dag van een arbeidsdeskundige van Inverzo er eigenlijk uit? Zijn het elke dag dezelfde werkzaamheden of ziet elke dag er anders uit? Vandaag krijgen we een kijkje in het leven van Arbeidsdeskundige Pascal Vanderlinden en neemt hij ons mee in een werkdag als arbeidsdeskundige van Inverzo. 

Een second opinion of een deskundigenoordeel?

Soms kan een re-integratietraject met een medewerker niet soepel lopen of zelfs stil liggen, of dat u of de medewerker het niet eens zijn met het advies van de bedrijfsarts waardoor u niet over kan tot re-integreren. Wat kunt u dan doen? Het is mogelijk om een second opinion of een deskundigenoordeel aan te vragen. Maar wat is eigenlijk het verschil? Wanneer past u het toe en voor welke van de twee kiest u?

Succesverhaal Geert Bruinenberg

De arbeidsdeskundige van Inverzo maakt veel mee en verzamelt door de jaren heen veel verhalen. Sommige casussen blijven een arbeidsdeskundige nog lang bij. Geert Bruinenberg, arbeidsdeskundige bij Inverzo, vertelt u meer over een casus waarbij hij als arbeidsdeskundige het verschil heeft kunnen maken, een succesverhaal!