Welkom op Inverzo.nl

Nieuws

Lees hier de laatste ontwikkelingen van Inverzo

Bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan je zomaar overkomen: (blijvend) letsel door een bedrijfsongeval!. Maar wanneer is er sprake van een bedrijfsongeval?

Wanneer meld je een medewerker hersteld?

Er is regelmatig sprake van een meningsverschil tussen een werkgever en medewerker over een herstelmelding. Dit is vaak het geval zodra een medewerker na een periode van verzuim weer in staat is om in zijn contracturen te werken. Toch is er niet altijd sprake van herstel zodra een medewerker zijn of haar contracturen kan werken.

No-riskpolis

Heeft uw medewerker een WIA-status, maar heeft hij of zij zich ziekgemeld? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de no-riskpolis. Maar wat is deze polis en wanneer kunt u dit inzetten?

Is een arbeidsdeskundige wel onafhankelijk?

De arbeidsdeskundige van Inverzo voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit om na te gaan of: een zieke medewerker nog in staat is het eigen werk te doen (volledig of in aangepaste vorm); of er ander werk bij de werkgever is en; of er mogelijkheden bestaan voor ander werk op de arbeidsmarkt. De werkgever is vaak verantwoordelijk voor de kosten van het onderzoek, maar beide partijen hebben er baat bij. Hoe weet u dan of de arbeidsdeskundige onafhankelijk is?

Hoe bepaalt de arbeidsdeskundige of mijn werk passend is?

Een van uw medewerkers valt uit, dat is voor beiden heel vervelend. Vaak is er dan voor zowel de medewerker als voor de werkgever weinig duidelijkheid over wat wel en niet kan met betrekking tot de re-integratie. Dan komt er een arbeidsdeskundige om de hoek kijken. Hij gaat onderzoeken en bepaalt of er passend werk bij de eigen werkgever is. Hoe gaat dat in zijn werk?

Waarom en wanneer wordt er een arbeidsdeskundig onderzoek ingezet? | Inverzo

Een medewerker langdurig in verzuim is voor zowel de werkgever als de medewerker geen pretje. Toch wilt u als werkgever op een gegeven moment weten of een medewerker nog kan re-integreren en wat eventueel de mogelijkheden zijn. U kunt dan een arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren door Inverzo. Maar waar krijgt u tijdens het onderzoek antwoord op en wanneer zou u een arbeidsdeskundig onderzoek inzetten?

Arbeidsconflict

Ja, het zal je als medewerker of als werkgever gebeuren: er doet zich een situatie voor waarbij de vraag komt: ‘Is er sprake is van arbeidsongeschiktheid en/of van een arbeidsconflict?’ Dit is geen makkelijke vraag om te beantwoorden. Dus laten we beginnen bij het begin: wat is een arbeidsconflict?